Revista
Revista


Afișarea rezultatelor la proba scrisă - Emoţii, lacrimi, bucurie!

În data de 07.06 în jurul orei 20.30 s-au afişat primele rezultate ale Concursului Național ”Lectura ca abilitate de viață” la internatele Colegiului Tehnic INFOEL, LPS şi la Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” unde s-a desfăşurat concursul.
Continua


Activitatea cultural recreativă - prilej de întâlnire cu scriitorul Dan Coman

Vineri, 7 iunie, începând cu ora 16, la Centrul Cultural Sinagoga Bistriţa s-a desfăşurat o activitate cultural recreativă pentru elevii de liceu participanţi la concursul „Lectura ca abilitate de viaţă”.
Continua


Activitate recreativă la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc”

Vineri, 7 iunie, la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” a avut loc o acţiune recreativă pentru elevii de gimnaziu participanţi la concursul „Lectura ca abilitate de viaţă”. Elevii au avut parte de o dezbatere interesantă legată de „Ce citim în viaţă, cum citim viaţa ?”
Continua


Finele probei scrise, startul emoţiilor

Vineri, în jurul orei 12:00, participanţii la concursul „Lectura ca abilitate de viaţă” au început să părăsească sălile de competiţie cu mari emoţii, fiecare cu propriile temeri şi speranţe.
Continua


Concursul ”Lectura ca abilitate de viaţă” - speranţă şi emoţii pentru concurenți

Astăzi la ora 9 la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu s-a desfăşurat proba scrisă a concursului Lectura ca abilitate de viaţă. Elevii, repartizaţi în funcţie de nivelul la care au concurat, au intrat în săli în jurul orei 8.30.
Continua


Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” – gazdă ospitalieră

În data de 7 iunie la ora 9:00 a avut loc la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” proba scrisă a concursului “Lectura ca abilitate de viață” la care au participat 170 de elevi din toată țara.
Continua


De la Bucureşti, în ţinutul Bistriţei

Laura Maria Agapin, inspector al ISMB şi secretar al comisiei, a fost prezentă la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, iar ziua de vineri, 7 iunie, a avut pentru ea o dublă însemnătate: proba scrisă a concursului şi ziua sa de naştere.
Continua


Pregătiri, emoţii, reuşită! – un concurs național aflat la prima ediție

Vineri, 7 iunie, de la ora 9 a început proba scrisă a concursului “Lectura ca abilitate de viaţă”, desfăşurată la Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu”. Copiii s-au descurcat exemplar, iar organizatorii concursului ne-au vorbit despre cum e să organizezi un astfel de concurs.
Continua


În spatele unui concurs național

Persoanele din culisele Concursului Naţional ”Lectura ca abilitate de viaţă” au fost cei care au muncit susținut în această perioadă pentru a realiza un eveniment care să aibă impact pozitiv asupra participanţilor la competiție.
Continua


S-a dat startul Concursului Național ”Lectura ca abilitate de viață”

Astăzi, 7 iunie, de la 9:00, a început proba scrisă a concursului naţional „Lectura ca abilitate de viaţă” la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Municipiul Bistriţa.
Continua


Instigarea elevilor la lectură, o misiune imposibilă?

Într-o lume în care exemplele negative pentru elevi le depășesc din punct de vedere numeric pe cele pozitive și în care instigarea la cultură este pe cale de dispariție, profesorii se află puși în fața unei misiuni dificile: să convingă elevii că, în România (și nu numai), cultura există și ea poate fi salvată.
Continua


Lecturile elevilor: CANTITATE VERSUS CALITATE

Cantitate sau calitate? Aceasta este cea mai mare dilemă de care se lovește elevul secolului XXI atunci când este pus să iși aleagă singur lecturile suplimetare, dat fiind faptul că are acces la sute sau chiar mii de cărți care aparțin fiecărei epoci și fiecărui curent literar.
Continua


Ce cred despre lectură cei care trăiesc prin ea?

Participanţii la Concursul Național “Lectura ca abilitate de viaţă” au un loc special în inima lor pentru cărţi şi pentru lectură, în general. Şi cine ar fi capabil să aprecieze acest lucru, dacă nu persoanele care au trăit toată viaţa prin literatură?
Continua


Secretarul de stat Valentina Ştefania Duminică la Bistriţa

Valentina Ştefania Duminică, secretar de stat pentru învăţământul preuniversitar din cadrul Ministerului Educației Naționale a vizitat în data de 7 iunie oraşul Bistriţa, cu ocazia Concursului Naţional «Lectura ca abilitate de viaţă».
Continua


Discursuri Integrale


Continua


Deschiderea oficială a Concursului Național „Lectura ca abilitate de viaţă”

Joi, 6 iunie, ora 18, a avut loc la Sinagoga Bistriţa deschiderea oficială a Concursului Naţional “Literatura ca abilitate de viaţă”, etapa națională, în cadrul căreia numeroşii invitaţi le-au vorbit celor prezenţi despre literatură ca parte a vieţii cotidiene.
Continua


Bistriţa, gazda primei ediţii a Concursului Naţional “Lectura ca abilitate de viaţă”

Joi, 6 aprilie 2013, începând cu ora 6:55, au sosit la Bistrița elevii calificaţi la etapa naţională a Concursului „Lectura ca abilitate de viaţă” împreună cu însoțitorii acestora.
Continua