Afișarea rezultatelor la proba scrisă - Emoţii, lacrimi, bucurie!

În data de 07.06 în jurul orei 20.30 s-au afişat primele rezultate ale Concursului Național ”Lectura ca abilitate de viață” la internatele Colegiului Tehnic INFOEL, LPS şi la Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” unde s-a desfăşurat concursul.

Elevii au aşteptat cu mari emoţii afişarea rezultatelor. O parte dintre ei au fost mulţumiţi de rezultat, aşteptând cu nerăbdare proba orală de astăzi, dar pentru o parte rezultatul nu a fost mulţumitor şi au izbucnit în lacrimi. O elevă spune: ”Mă aşteptam să fac mai mult. Nu ştiu de ce am primit doar atât, dar sper că la proba orală va fi mai bine.” Elevul Anghel Andrei mărturiseşte: ”Eu am concurat la primul nivel şi, înainte de afişarea rezultatelor, aveam mari emoţii. Acum, după ce am aflat punctajul, mă simt foarte bine şi aştept cu nerăbdare proba orală de mâine. Cel mai greu a fost să găsesc cartea pe care trebuia să o citesc.”

Profesoara de limba şi literatura romană Crina Braica, profesor însoţitor ai elevilor din judeţul Satu-Mare, vorbeşte despre modul în care a pregătit această etapă a concursului: ”Am luat modele de subiecte de pe internet şi am făcut la clasă. Am lucrat mult suplimentar şi am cumpărat cartea. Nu e normal că pentru primul nivel nu s-a găsit cartea. Din acest motiv, de la noi din judeţ nu s-a prezentat nimeni. Ideea acestui concurs e interesantă pentru cei cărora le place să citească, dar şi să scrie.”

Toţi elevii care au concurat au primit diplome de participare la concurs. După afișarea rezultatelor la proba scrisă, între orele 21-22 s-au depus contestaţiile în urma cărora se vor afişa rezultatele finale. Primii 20 de calificați pentru fiecare nivel sunt așteptați să susțină proba orală sâmbătă, 8 iunie, începând cu ora 10, tot la Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu”.

Florina Vidican, XI I, reporter de liceu la CNAMonline

Păreri după rezultate

Un număr mare de elevi şi profesori au aşteaptat cu nerăbdare rezultatele de la proba scrisă a concursului „Lectura ca abilitate de viață”. După afişarea rezultatelor, câţiva elevi şi profesori coordonatori au fost nemulţumiţi de faptul că rezultatele nu au fost afişate în ordinea punctajului obţinut. După ce au văzut rezultatele, concurenţii nemultumiţi de punctaj au putut depune contestaţii la Comisia de contestaţie din cadrul internatului.

Mihaela Oanea, profesoară din Comisia de preluare a contestaţiilor, a relatat: ”Au fost depuse 16 contestaţii în primele 20 de minute, toate pe motivul că elevii vor o notă mai mare. A existat o diferenţă între modul în care elevii şi-au evaluat lucrarea şi modul în care evaluatorii au văzut-o.”

Profesorul coordonator al judeţului Olt, Angelescu Nicoleta, fiind întrebată dacă s-a aşteptat la rezultatele elevilor şi care au fost impresiile despre oraş, organizare şi despre liceul care găzduieşte acest concurs a relatat: ” Da, normal, toţi avem aşteptări şi sunt convinsă că elevii o să se descurce şi la proba orală, iar oraşul este curat, oamenii ospitalieri, liceul este impresionant şi vă invidiez că aveţi un asemenea liceu.”

Părerile au fost împărţite între profesori şi elevi. Mirela din Călăraşi, fiind întrebată dacă s-a aşteptat la rezultatele pe care le-a obţinut, a relatat: ”Sincer, sunt puţin dezamăgită, aş fi vrut mai mult, toţi vrem mai mult. Deşi sunt printre primii douăzeci, doresc să depun contestaţie.”

Morar Leonard, XI I, reporter la ziarul CNAMonline