Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” – gazdă ospitalieră
În data de 7 iunie la ora 9:00 a avut loc la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” proba scrisă a concursului “Lectura ca abilitate de viață” la care au participat 170 de elevi din toată țara.
În timpul desfășurării probei scrise am stat de vorbă cu câțiva dintre organizatorii acestui concurs printre care și directorul Colegiului Național ”Liviu Rebreanu”, Constantin Rus, care fiind întrebat ce presupune pentru un liceu ca Liviu Rebreanu să găzduiască un concurs de talie națională la prima lui ediție și cum a reușit să mobilizeze cadrele didactice, ținând cont de faptul că azi e zi de școală si ce mesaj are pentru participanții concursului a relatat:
”Este o onoare pentru o școală ca CNLR să fie gazda unui astfel de eveniment. Acesta este un eveniment pentru comunitatea bistrițeană, este un eveniment pentru școala noastră și pentru învățământul bistrițean. Apreciez ca o recompensă pentru rezultatele pe care elevii CNLR și elevii din Bistrița le-au obtinuț de-a lungul timpului la concursurile de limba și literatura română, la concursurile de cultură generală și de ce nu la multe alte concursuri naționale.
Având în vedere că din școala noastră an de an participă la olimpiade și concursuri naționale un echipaj foarte mare care cuprinde elevi la toate disciplinele, aproximativ 60-65 în fiecare an, este oarecum o obișnuință și este, de fapt, o preocupare activitatea de mare performanță în școala noastră. Ca urmare nu mi-a fost greu deloc, oamenii au înțeles din primul moment că vom fi gazdele unui eveniment important și vom avea bucuria să avem în școală elevi eminenți din, care se vor manifesta în cadrul acestui concurs, și noi trebuie să creem cadrul adecvat pentru a se putea manifesta.
Pentru toți participanții, înțelegând aici cei 170 de elevi care au venit la acest concurs, pentru cadrele didactice, pentru colegii noștri din țară, reprezentanții Ministerului Educației, vreau să urez bun venit în orașul nostru, să se simtă bine la Bistrița, să cunoască preocupările fiecăruia dintre noi și le urez, bineînțeles, succes. Să obțină rezultate bune, ca cei mai buni să urce pe podium, iar cei care nu vor obține rezultatele scontate să nu uite că mai există încă o șansă.”.
Așadar, din punctul de vedere al organizatorilor proba scrisă a concursului s-a desfășurat fără evenimente neplăcute, elevii find foarte încântați de subiecte și ”așteaptă cu nerăbdare” rezultatele .
Morar Leonard, X I, reporter de liceu la ziarul CNAMonline